PROCEDURA DE RETURNARE PRODUSE

Returnarea produselor – Achiziții persoane fizice

Conform Ordonanței de Urgența Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative:
Aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expira după 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizica a produsului. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați  cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând declarația de retur  ce va fi completată și transmisă prin email la contact@claudiailiescu.ro

Condiții generale pentru retur

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).  Se acceptă doar returul produselor fără defecte, aflate în starea lor initială, care nu au fost purtate, deteriorate sau spalate, cu toate etichetele aplicate/atasate și împachetate în ambalajul lor original. Recomandăm tuturor clienților să verifice articolele de îmbrăcăminte cu atenție la primire, înainte de a îndepartă orice etichetă atașată.
Produsul returnat trebuie să fie însoțit de certificatul de garanție în original, dacă acesta a însoțit produsul.
În cazul în care produsul returnat prezintă ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, ne rezervăm dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o sumă din valoarea acestuia, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse. Acestă clauză se aplică conf. O.U.G Nr.34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicându-se definițiile cuprinse în O.U.G Nr.34/2014.
În cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului și înregistrarea de comenzi noi.
În cazul returului prin curier, costurile de transport sunt suportate de către cumpărător.
Cumpărătorul este responsabil  în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor.
În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: Unii consumatori își exercita dreptul de retragere după ce au utilizat bunurile într-o măsura care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor. Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, consumatorul ar trebui să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară.

Consecințele retragerii
Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, excluzând costurile livrării, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițiala.
Expediați produsele cu o firmă de curierat sau înmânați-le direct nouă, Elis Adviser SRL (www.claudiailiescu.ro), Str. Codrii Neamțului 5-7, București, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Va trebui să suportați costul direct al returnării produselor. Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarea produselor.

Pentru returnarea produsului trebuie să notificați în scris acest lucru la adresa de email contact@claudiailiescu.ro, completand formularul de retur Descarcă formularul de retur (fișier PDF). Numai cererile scrise se vor lua în considerare. Produsul poate fi returnat numai dacă este în condiții perfecte (defecte, aflate în starea lor initială, care nu au fost purtate, deteriorate sau spălate, cu toate etichetele aplicate/atasate și împachetate în ambalajul lor original, accesoriile aferente și produsele cadou-bonus (exact ca în momentul recepționării). Produsul va fi returnat împreuna cu o copie de pe factura de achiziție și certificatul de garanție în original (în cazul în care pe certificat sunt mai multe produse, se va returna o copie de pe acesta). Produsul se va returna prin prezenta personală la sediul Elis Adviser SRL sau se va trimite prin curier rapid, taxele de curier fiind suportate de către client.

Returnarea produselor – Achiziții persoane juridice

Potrivit legislatiei din Romania, returnarea produselor achiziționate la distanță este aplicabilă doar consumatorilor clienți persoane fizice.

În cazul persoanelor juridice (sau a tuturor asociaților, organizaților, societăților etc care sunt înregistrate în baza unui cod fiscal), perioada de returnare este de 5 zile calendaristice (returnarea fizica a produselor se va face în maxim 3 zile calendaristice de la confirmarea returnării) iar perioada maximă de returnare a banilor este de 30 de zile. Costurile aferente returnării vor fi suportate de către Client.

Nu se pot returna următoarele categorii de produse:

  • Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, sau care nu respecta termenii de garanție
  • Produse care nu respecta termenii certificatului de garanție
  • Produse aduse pe comenzi special
  • Produse primite cadou la alte produse decât cu condiția unei noi achiziții.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clienților prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate de la sediul Elis Adviser SRL sau transportate de firma noastră direct la clienți prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comerț la distanță, ci vânzare prin magazine specializate, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, ca fiind corespunzătoare cu scopul și nevoile clientului.

Produsul returnat nu trebuie să fie deteriorat, să nu conțină urme de utilizare, să fie returnat în ambalajul său original cu toate accesoriile și etichetele intacte și să aibă asupra sa toate documentele (factura, garanția) însoțitoare cu care a fost expediat de www.claudiailiescu.ro. Pentru orice detalii sau neclarități privind returnarea produselor vă rugăm să ne contactați pe email sau la numărul de telefon afișat pe site.

Pentru informatii suplimentare despre RETURURI va rugam sa ne contactati la contact@claudiailiescu.ro

ATENȚIE! Produsele customizate sau personalizate la comandă NU SE POT RETURNA.

Conform capitolul II / art.10 din Ordonanţă nr. 130/2000 din 31/08/2000 cu actualizare  la data de 27/12/2008 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, produsele lucrate de Claudia Iliescu după cerințele de personalizare și customizare venite din partea clienților nu se pot returna.

Pentru returnarea produselor dvs., descărcați formularul aflat mai jos și apoi trimiteți formularul completat la adresa de email contact@claudiailiescu.ro.

Descarcă formularul de retur (fișier PDF)

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la contact@claudiailiescu.ro